We're coming home :-(
Door: Titia
Blijf op de hoogte en volg Dennis
01 April 2010 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Voor ons hier het ene bizarre bericht na het andere: Vanavond werd het optreden van Vanilla Ice en Snap afgelast vanwege het overlijden van Sheikh Ahmed bin Zayed Al Nahyan na een vliegtuigcrash in een Marokaans meer. Nadat we die schok hadden overleefd kregen we helaas het telefoontje waar we NIET op zaten te wachten: Dennis z'n residence visum is per direct ingetrokken..
Bizar? Ja, inderdaad! We dachten aardig aan de islamitische maatstaven te voldoen hier. Maar ongeveer 2 weken geleden werden we door de politie van straat geplukt omdat we in hun ogen 'te intiem waren in het openbaar'. Na het standaard riedeltje van legitimatie enz. kregen we te horen dat we bericht zouden ontvangen van 'Dubai Governement' Ik was allang blij dat we niet het bureau in werden geslingerd, maar Dennis had er toen al een hard hoofd in aangezien het in zijn ogen iets meer dan de gemiddelde UAE maatstaaf betrof. Vandaag dus een telefoontje van de NL ambassade dat dennis per 10 april 2010 niet langer welkom is in de Verenigde Arabische Emiraten door schending van een of andere lokale wetgeving met betrekking tot openbare initimiteit..
Om een lang verhaal kort te maken: Greg (dennis z'n werkgever) heeft nu een advocaat aan het werk gezet, maar de kans is zeer groot dat we voorlopig weer een tijdje in NL zitten.
Kan het nog even niet bevatten en moest het even van me af schrijven..
Hopen op jullie steun de komende weken.. Ik zal jullie op de hoogte houden aangezien Dennis nu grotendeels van de dag met Greg met instanties aan de praat is.
kus Titia
31 Maart 2010 - 21:58
Jo & Es:
how bizar!!!!!
kop op, visum komt vast weer goed, zelfs na tijdelijke terug keer.
We gaan jullie steunen, al moeten jullie in voorburg komen wonen.xxx -
31 Maart 2010 - 22:11
Robert Van Deventer:
Jongens, wat naar voor jullie. Echt rot, zeker omdat jullie met zoveel enthousiasme over Dubai schreven. Keek ook altijd uit naar reisverslagen. En nu?? PVV stemmen? Echt achterlijk. Kom op de terugweg gezellig even hier langs, kun je gewoon doen en laten wat je wilt in 't openpaar en al helemaal bij ons! -
31 Maart 2010 - 22:20
Pieter Dijkstra:
Always look on the bright side of life, hebben jullie in ieder geval weer een huurder voor jullie huis in Rijswijk. Heel bizar verhaal, succes met alles. In Emmen staat altijd de koffie klaar! X -
31 Maart 2010 - 22:48
Michel :
Beste Titia en Dennis wat vreselijk! Wij zijn helemaal sprakeloos. Mogen deze wijze woorden hopelijk verlichting brengen:
Sterkte
01 April 2010 - 05:22
Reshma:
Wat een vreemd verhaal, dat geloof je toch niet! Je weet zeker dat het geen 1 aprilgrap is?!
Als ALLE mensen daar wat meer gevoel voor elkaar toonden dan zou de wereld een stuk gelukkiger zijn!
Het begint hier heel langzaam een beetje warmer te worden dus welkom terug (al is het maar voor een tijdje).
Sterkte en liefs.. -
01 April 2010 - 05:37
Moordwijffie:
Tjeetje wat een toestanden zeg :( en mega bekrompen allemaal ! Wens jullie mega veel sterkte ! En van je afschrijven geeft altijd een kleine beetje verlichting dus gewoon doen!
Good luck ........
Groetjes moordwijffie -
01 April 2010 - 06:03
Grote Zus:
Hé broer en schoonzus,
Heb hier geen woorden voor. Het enige wat ik jullie kan beloven is dat hier in Nederland heeeeel veeeel mensen zijn om jullie te steunen.
Ik hou van jullie!!!! -
01 April 2010 - 06:11
Biri Sr:
Wat een adembenemend land. Ik voel de Dubai-stone in mijn maag omkeren.
Heel veel sterkte en ook dit komt weer goed. XXX -
01 April 2010 - 07:19
Wineke:
Wat een klote situatie, hoop dat lukt om daar te kunnen blijven.
Sterkte en geluk.
Winekee