Titia is reporting.. :-) - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Dennis Bierman - WaarBenJij.nu Titia is reporting.. :-) - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Dennis Bierman - WaarBenJij.nu

Titia is reporting.. :-)

Door: Titia (en Dennis)

Blijf op de hoogte en volg Dennis

19 November 2009 | Nederland, Amsterdam

Wel eens 24 uur gereist met een jongeling van 16 maanden? Vriendinnen hebben mij al wel eens gezegd "als hij éénmaal loopt kun je niet meer zo relaxt met hem zitten hoor". Want we kunnen van Tijmen zeggen dat het een heerlijk makkelijk kind is. Dus daar zaten we in het vliegtuig. Vanaf dat hij uit de riemen mocht nam hij het ervan: Op en neer gerend door alle mogelijke gangpaden (je wilt het voor de passagiers een beetje afwisselen), in de stoel uit de stoel, vinger in en uit het afvalluikje, rozijntje hier, Nijntje koekje daar (van oma), dvdtje aan dvdtje uit, de stoelleuning ontdekken en daar op staan en achterom naar alle passagiers kijken en toespreken , kussenhoes van de stoel, dekentje op, dekentje af.. Wat wij deden de gehele vlucht? Achter hem aan hollen en zorgen dat andere passagiers niet omver werden gebeukt door de kleine man..
We hadden de ijdele hoop dat hij hij nog wel een middagdutje zou doen. Een vriendelijke purser had een bedje neergezet waar Tijmen niet echt in paste maar OK het zag er comfortabel uit. Maar dit zag Tijmen ook weer als een kans om lekker actief bezig te zijn. Bedje in klimmen en bedje weer uit. Hij heeft de hele reis gelachen op de huilbui na wanneer hij zich verzette toen wij vonden dat hij toch maar eens even moest gaan slapen. Tijmen heeft ons een wijze les geleerd. “Als ik mijn omgeving te spannend vindt slaap ik liever later. . dus pap en mam maak jullie borst maar nat.”
Het resultaat was dat ik en Den achteraf gesloopt waren... En Tijm is 23.00 uur onze tijd in slaap gevallen bij mij op schoot in de taxi richting het hotel, de schat!

Waar ik me over heb verbaasd?

Je loopt naar buiten voor een wandeling en de ene Hummer rijdt voorbij en de andere staat verderop geparkeerd.

Wat is dat toch met de hoogte van de auto’s hier? Zou dit terug te brengen zijn naar de tijd dat je hoog zat op je kameel?

De eerste burka’s en dishdash’s (witte gewaad dat de arabierse mannen dragen) zijn gesignaleerd. En weet je wat? Ze zien er hartstikke chique uit! Eigenlijk wil ik er ook eentje (inclusief Dior bril). En welk wasmiddel gebruiken ze hier om hun zwarte (burka) en witte (dishdash) zo mooi te houden?

Valet parking bij de Mall...?... Voor regular en VIPS.. stond op het bordje... Je staat dan lekker dicht bij de ingang heb ik na diep onderzoek ontdekt. Altijd handig!

De Mall die eruit ziet als DisneyLand maar dan met prachtige shops en om de 100 meter een Starbucks. Ik heb nu pas door hoe leuk een Mall kan zijn!! ... gelukkig maar

Een Paris Hilton shop.. die bestaat dus .. vol met kekke en bijzonder kitscherige (gelukkig lelijke) tasjes en assecoires.

(Dennis neemt het typen even over van Tiets)

De Géant is de supermarkt waar wij boodschappen doen. En terecht gigantisch!! Denk aan een Makro of Sligro maal 3. Hoe ik het in mijn hoofd had sommige dingen niet te kunnen krijgen hier weet ik echt niet.. Van theelepel tot wasmachine, van partytent tot reiskoffers en van toiletborstels tot verse vis.. ze hebben het allemaal: In één en dezelfde winkel! Na ons eerste bezoek waren we gelijk een kleine 5000 Dirhams lichter door de aanschaf van een koelkast, wasmachine en een fornuis met oven. Leuke vermelding is dat we na het toepassen van de ‘Indiaase- afpingel-techniek’ mooi naar huis zijn gelopen met een gratis combi-magnetron en een rijstkoker met stoomfunctie voor groenten en vis.. HATSIEKIEDEE! Daar hadden Najib, Sachin en Punjab niet van terug.. hahahaaa!
Inmiddels kunnen we met grote blijdschap melden dat de eerste ‘normale’ maaltijd, bereid in eigen keuken, een feit is! Jammer is wel dat we nog geen stoelen hebben om op te zitten. Met z’n 2en op zo’n lullig Ikea trapje is geen luxe kan ik je vertellen..
Ons appartement is dus verre van ingericht (meubels arriveren 3 december in de haven van Dubai) maar Titia heeft met een vrouwelijk touch er een gezellig stulpje van weten te maken! Jammer alleen weer dat ze gelijk 1 badkamer (van de 2) toe-eigende door er pontificaal al haar tubes, flesjes en andere verpakkingen met middeltjes om het lijf strak en jong te houden, had uitgestald.. heb nog net 5 vierkante decimeter kunnen bemachtigen voor m’n tandenborstel en een scheermes ;-)

Volgende verslag komt waarschijnlijk vanuit India.. Dinsddag vlieg ik weg samen met Greg. Zes-daagse businesstrip naar Delhi, Bangalore, Mumbai

x D&T

• 19 November 2009 - 14:04

Robert:

So close and yet so far away! We lezen graag jullie verhalen. En we kijken uit naar de volgende keer dat we uit eten gaan!

• 19 November 2009 - 14:32

Robert:

Jeez, ik vraag me af van wie Tijmen het heeft?? Klinkt toch erg als Titia! Of tante Susan.

• 19 November 2009 - 15:10

Inge:

Hallo luitjes!

Fijn weer iets te lezen van jullie, grappig hoe jullie schrijven allebei, het is net of je het persoonlijk vertelt hihi!

Dikke kus aan jullie kleine doerak! ( zie het ook zo voor me in het vliegtuig......mannetje!)

• 19 November 2009 - 17:28

Nektaria:

Wow, die Tijmen toch!!!!

Is het nog gelukt om zijn bedje mee te nemen, of...

De shopverhalen klinken als muziek in mijn oortjes. Met een creditcard die ik gelukkig NIET heb, zou ik daar heeeeeeeeeeel ver komen. Haha!

Titia en Dennis, succes met jullie zeeeer jonge sportieveling. Dennis succes in India en Titia: blijf lekker creatief!!!! ;)

Tot horens, xxx

• 19 November 2009 - 19:15

Ingrid:

Klinkt allemaal geweldig, als ik dit zo lees krijg ik ook ineens zin in een buitenland avontuur. Helaas nog geen verder nieuws bekend. Geniet lekker. Ik houd jullie op de hoogte. X

• 19 November 2009 - 21:17

MIchel:

Leuk verslag en inspirerend omdat, we deze week de boeking gaan doen naar Nieuw Zeeland met 2 babies en een 10-er wordt dat echt een eitje...eh..uitje..eh...kluitje.

Denk dat ik me maar ga bezuipen in de lucht zodat ik er de lol van in ga zien.

We schrijven, Skypen en mailen.

• 20 November 2009 - 12:05

Mam:

hoi lieverds.met charme en handelsgeest kom je een end.Den succes inIndia.Spannend.

• 24 November 2009 - 19:51

Jootje:

Whahaha wat een verhaal in dat vliegtuig. Wij gaan voor de slaappillen en de kinderen krijgen een dubbele dosis!

Leuk om te lezen dat het jullie goed gaat.
    Shop till you drop,Tiets.

DIKKE Kuzzzzzz

Jomara