Vier weken Dubai: Een korte samenvatting!
Door: Dennis
Blijf op de hoogte en volg Dennis
27 Oktober 2009 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Weten dat je nieuwe omgeving gemiddeld 360 dagen zon heeft per jaar.
Hoog:
Burj Dubai, 's werelds hoogste gebouw, is (ruim) 700 meter hoog. Dat is 3,76 keer de Euromast..
Lekker:
Cheese fries naast je Subway broodje.
Spannend:
Ontknoping van Barasti's Big Deal Competition via Dubai 92FM. 52 finalisten komen as. donderdag samen. 30 blijven over en vliegen naar New York. Daar vallen elke dag mensen af tot er 1 over blijft. Die krijgt een verzorgde reis naar de Malediven en een jaar lang gratis eten en drinken in Barasti's Beachclub (en geloof me.. dat is erg fijn!)
Schokkend:
Er in Dubai achter komen dat het verbreden van de A4 tussen Leiden en Schiphol nu al een kansloos project is. Hier hebben ze 7 banen zonder versmallingen en je staat GEWOON in de file.. :(
Inburgeren:
Je iets dichterbij de lokale bevolking voelen staan omdat je de G makkelijker kan uitspreken dan menig andere expatriate.
Goedkoper:
Een contract krijgen bij de Jumeirah Hotel Group voor je RPM lessen met als leuke voorwaarde dat je in al hun hotels 50% korting krijgt op Food&Beverage. Dus ook in het Burj Al Arab!! Scheelt al snel 10 euro per biertje.. ;-) (ok, ok.. contract is nog niet getekend maar dat is een formaliteitje)..
Vies:
Een toilet in het kantoorgebouw delen met moslims. Niet omdat ze vies zijn, integendeel! Maar voor elk gebed hebben ze een grondig wasritueel bij de wastafels wat resulteert in 1 groot waterballet waar ze dan weer met hun vuile slippers doorheen banjeren.. Na het middaggebed (zohr) houd ik dus altijd m'n plas op!
Sonja B.:
Ga ik bellen als ik in NL ben. Of er ook een menu bestaat gebaseerd op leven in Dubai.. Die 90kg is onveranderd gebleven :(
Sport:
World Championships Golf (6 million dollar for the winner), F1 Grand Prix in Abu Dhabi, WK Beach Soccer, Dubai Open (tennis), Rugby Sevens, WK Cricket 20/20.. En dat gaat het hele jaar zo door! Op je sattelite tv non-stop Premier League voetbal of zelfs een samenvatting van de zaterdagamateurs van VV Kloetinge en de IJsselmeervogels.
Traag:
Een youtube filmpje van 4 minuten laden staat qua tijd gelijk aan: de Gulf News uitlezen, van begin tot eind mee neuriën met de oproep van de imam voor het namiddaggebed (nog leuker is er een eigen vertaling op te maken op dezelfde melodie), de toiletten schoonmaken, Sheik Zayed Road 2x op en neer rijden, wachten tot het gaat regenen..
Huh?:
Nergens vuil op straat..
Gevaarlijk:
Dubai Mall, met meer dan 1000 (!!) winkels in 1 overdekt complex met recht het grootste winkelcentrum ter wereld, geeft zelfs een beetje vent het gevoel thuis te willen komen met het smoesje: "Maar hij was in de aabieding en het was de laatste die ze hadden liggen in mijn maat.."
Arabisch vorstverlet:
Schijnt in alle bouwvoorschriften te staan dat bij temperaturen boven de 50 graden alle arbeiders verlof krijgen.. Ook al is het 54 graden in de zomer, de lokale zenders zullen doodleuk vertellen na het journaal dat het kwik nog onder de 50 zit.. zo zijn ze dan ook wel weer! Niet te flauw doen hoor..
Bakkie doen:
Onderweg naar je werk om kwart voor 8 's ochtends eerst nog even langs Starbucks aan Jumeirah Beach Boulevard rijden voor een prachtig uitzicht op de Perzisch Golf.. Oh ja, en een Caramel Macchiato en een brownie..
De-Indiase-Visum-Grap:
Op het heetst van de dag in je spijkerbroek en blouse met lange mouwen van kastje naar de muur worden gestuurd voor je visum naar India. Uiteraard lagen de 3 betreffende 'offices' verspreid over 3 vierkante km en zeiden zei: "Yes, yes, yes.. you walk, you walk.. very close" Voel je je als je zeiknat en met een bek als een gympie in je auto terugkomt toch een beetje gefopt. :(
Vooruitzicht:
2 dagen werk in Dubai, 2 dagen strand, 4 dagen werkbezoek in India, 7 dagen Nederland, met Titia en Tijmen het avontuur ECHT instappen..
Sweet dreams!
Dennis
27 Oktober 2009 - 19:59
Robert Van Deventer:
Holy shit (of is dat daar shi-ite), man! Wat een waanzinnig avontuur gaan jullie daar beleven! Daar kan ons trage Nieuw Zeeland ook nog wat van leren. Ik hoop niet dat je het erg vind als we eens langs wippen.
Robert -
28 Oktober 2009 - 10:27
Schoonzus P:
Weer hardop zitten lachen (tot grote verwondering van mijn kantoorgenoten ;-)
Tot gauw (yeah)
xx -
29 Oktober 2009 - 17:28
Edwin V.d. Perk:
Kan je wat warmte hierheen sturen.
Succes!
P.s. de attack-les van dinsdag was druk bezet, maar toch misten we er 1.
30 Oktober 2009 - 16:16
Deyts:
Klinkt naar avontuur.
hou me op de hoogte.
Harold -
03 November 2009 - 04:00
Reshma:
Wat een heerlijke samenvatting! Je kunt er een boek over schrijven :-) Dat verhaal over het visum doet me aan Suriname denken, waar je rustig een hele dag kunt uittrekken voor dit soort zaken waar je heel de stad kriskras voor moet doorrijden (ja, lopen doen mensen alleen voor de eerste keer :-) en de mensen achter de balie het eigenlijk te druk hebben met hun nagels bekijken om je te helpen :-0
Heerlijk dat jullie straks met zijn 3-en in het flitsende land van gemak en moslimbadjes zijn! Kom je hier op de sportschool nog een lesje doen of geven?
Veel plezier in India, ze praten daar zo grappig Engels... -
25 November 2009 - 14:40
Marcel Van Der Made:
Hoi Titia ik ben weer begonnen met afvallen al bijna 10 kilo kwijt in twee maanden, nu nog tien en ik ben dicht bij mijn streef gewicht van 80 kilo, ik hoop dat je ook iets van warme kleding mee genomen heb, want het kan koud worden snachts in januarie en februarie,dat had ik meegemaakt toen ik in Irak was en ook een grootte zandstorm gehad die uit het noorden kwam aanwaaien, hoop dat je dat bespaart blijft, Groetjes Marcel.