Even omschakelen! - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Dennis Bierman - WaarBenJij.nu Even omschakelen! - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Dennis Bierman - WaarBenJij.nu

Even omschakelen!

Door: Dennis

Blijf op de hoogte en volg Dennis

01 Oktober 2009 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Daar zit je dan in een BMW M5 naast je nieuwe werkgever op weg om appartementen te bekijken. Langs de weg veel bouwvakkers en met rood-witte blokken afgezette wegen. Omhoog kijkend kan ik nog steeds het aantal flatgebouwen niet bevatten maar bovenal het aantal gebouwen dat nog in de steigers staat is te bizar voor woorden.. Bij de vraag wanneer ze ooit stoppen met bouwen lacht Greg terug: "when they're out of cash" . Nooit dus!

De eerste 24 uur in Dubai zijn snel gegaan. Greg pikte me woensdag op bij het vliegveld en zijn nadat ik me even heb kunnen douchen gelijk naar kantoor gereden om kennis te maken met m'n nieuwe collega's. Om precies te zijn: 2 Nieuw-Zeelanders (Greg en James), 1 Libanese (Rania),2 Fillipijnse (Ann-Marie en Mary), 1 Engelsman (Danny) en 2 Indiers (Najib en Jeen).

Iedereen is erg verheugd met mijn komst daar iedereen tot over z'n oren in het werk zit. In nog geen 2 uur op de zaak zijn de telefoons non-stop bezet of worden ze in de wacht gezet. Vooral Greg lijkt onafscheidelijk van zijn Blackberry. :-)

Na een snelle lunch ben ik met Greg gaan zitten om de basics van het bedrijf door te nemen en globaal te kijken naar mijn werkzaamheden voor de komende periode. Omdat we middenin een verhuizing zitten staat het kantoor afgeladen met dingen uit het magazijn verderop in de Dubai (Jebel Ali). Af en toe een beetje klimmen dus om langs elkaar te kunnen schuiven op kantoor..

's Avonds hebben Greg en Rania me uitgenodigd voor een etentje in het Madinet Jumeirah Resort. Ligt aan de voet van het bekende 7-sterren hotel Burj Al Arab. Vanaf onze tafel hebben we een geweldig uitzicht op dit bizarre bouwwerk. Omdat Greg op zijn reis naar USA een naar hoestje heeft opgelopen vraagt Rania of ik zijn RPM les kan doen de volgende ochtend in de healthclub van dit hotel. Uiteindelijk besluiten we dat ik hem samen met Rania doe maar dat we er een RPM Extreme van maken. Voor de insiders: Na track 7 plak je er nog een track 6 en 7 aanvast voor je uitfietst! Woohaaa!!

Goed begin van de dag zullen we maar zeggen. En vandaag bleek een hete te worden.. Om half 11 gaf de thermometer van onze chauffeur al 34 graden aan. Toen ik net om half 4 met Greg een meubelzaak uitliep, ja, ik heb zeggenschap over het nieuwe interieur ;-), liepen we vanuit de heerlijk koele zaak tegen een muur op van zo'n 39 graden. Verschil van een kleine 21 graden schat ik..
Gek genoeg wen je er erg snel aan.

So far so good!

Vanavond weer uit eten met een hele groep. En dan de kroeg in voor "a few quiet ones". Biertje is 9 euro in de resorts. Over een lekker koud bacootje wil ik liever niet nadenken, hahaha!

Tot snel!

Dennis

• 01 Oktober 2009 - 20:01

Ans:

Hoi Dennis, heb net je verhaal gelezen. Wat klinkt dat fantastisch! Kan niet wachten om het met eigen ogen te zien. Ben blij dat je reis goed verlopen is. Toen ik op Schiphol was had ik nog het idee dat je op vakantie ging maar nu dringt het steeds meer door dat jullie daar werkelijk gaan wonen en werken. Natuurlijk hoop ik dat jullie er een geweldige tijd zullen hebben maar missen zal ik jullie zeker. Tijmen ligt lekker te slapen hij ging wat laat naar bed omdat we nog even zijn wezen winkelen en bij oma langs zijn geweest. Nou Den, ik wens je heel veel plezier in je werk en tot volgende maand. Dikke kus, mam.

• 02 Oktober 2009 - 07:04

Linda:

Hé broertje,

Blij te lezen dat het allemaal goed gaat. Wel een beetje jammer om te lezen dat het daar lekker weer is terwijl hier de herfst toch echt begonnen is. Ik zal nog ff wat foto's sturen zodat je de groei van Damian kan bijhouden want wat gaat dat snel!! Hij weegt nu al meer dan 3 kilo!!! Tot gauw.

Dikke kus van je zus

• 02 Oktober 2009 - 14:42

Lysis:

Wat een andere wereld en leventje! Leuk om te lezen hoe iemand het aan de andere kant van de wereld heeft. Zit ik hier achter m'n computertje naar 't absoluut niet zonnige weer te staren, bahhh!!! Gelukkig is 't bijna weekend en tijd voor een feestje, joehoe. Gr. Lysis

• 05 December 2009 - 16:22

Ina & Piet: